Lekkie, puszyste
placuszki z serka wiejskiego, smażone bez tłuszczu. Są bardzo delikatne,
mi troszkę przypominały ciasto biszkoptowe. Jedne ze smaczniejszych
placuszków, jakie jadłam. Sama nie wiem czemu tak długo zwlekałam z ich
zrobieniem:)
SKŁADNIKI: (na ok 10 placuszków)
200g serka wiejskiego (1 op., razem ze śmietanką)
2 jajka
2 łyżki rozpuszczonego masła
1,5 łyżki cukru
5 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie
składniki wymieszać, kłaść łyżką na rozgrzaną patelnię niewielkie
porcje ciasta i smażyć bez tłuszczu na patelni teflonowej (u mnie na naleśnikowej) na rumiano. Podawać z dowolnym
dżemem - u mnie z domową konfiturą z wiśni.
Takich nie jadłam, oj zrobiłabym :)
OdpowiedzUsuńPolecam bo na prawdę warto!
UsuńWyglądają bardzo smacznie! muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńNie znałam takich placuszków. Zrobię je koniecznie bo widzę, że są strasznie łatwe w przygotowaniu :) a serek wiejski to coś co zdecydowanie lubię:)
OdpowiedzUsuńPlacuszków z serka wiejskiego jeszcze nie robiłam. Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wyglądają , a jeszcze nie robiłam placków z serka wiejskiego.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie robiłam nic na ciepło z serkiem wiejskim, nie wpadłam na to :)
OdpowiedzUsuńbombastyne :p
takie placuszki jadłabym za dwoje;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię te placuszki, mi nigdy takie ładne nie wychodzą, zawsze się rozwalają :P
OdpowiedzUsuńZ domowymi przetworami smakują wybornie! :D Kochamy je :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować!
OdpowiedzUsuńMam serek wiejski, który muszę zużyć a więc Aniu, jutro na śniadanie placuszki. ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne placuszki. Muszą być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam i są rewelacyjne, jedne z lepszych jakie jadłam. W smaku jak panacakes a serek daje fajny posmak i strukturę. :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę że smakowały:) Pozdrawiam:)
UsuńBardzo lubię takie placuszki. Samki dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuńJadłabym je na śniadanie, obiad i kolację. Na deser, też bym "poprawiła". :)
OdpowiedzUsuńSuper placuszki :) Z serka wiejskiego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie je robiłam. Tak ładne jak Twoje nie wyszły, ale smakowitości im odmówić już nie można (na szczęście;))
OdpowiedzUsuń