Pyszna rybka pod wspaniałą orzechową kruszonką - genialny pomysł na urozmaicenie pieczonej rybki - u mnie był to pstrąg łososiowy ale myślę, że jeszcze lepiej pasowałby tu łosoś, choć generalnie można użyć jakiejkolwiek wyfiletowanej ryby. Super pomysł na niestandardową rybkę na nadchodzące Święta.
SKŁADNIKI:
50 dag łososia bez skóry lub filetów innej ryby
sól, pieprz, ulubiona przyprawa do ryb
1 łyżka soku z cytryny
1/2 świeżej kajzerki
5-7 dag orzechów (laskowe, ziemne, włoskie)
2 łyżki miękkiego masła
1. Bułkę i orzechy rozdrobnić w malakserze, dodać 2 łyżki miękkiego masła i dokładnie wymieszać.
2. Rybę przyprawić, skropić sokiem z cytryny i posypać kruszonką. Piec ok 20-25 minut w 200*C.
Ja swoją rybkę podałam z pyszna sałatką z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, ogórka i czerwonej cebulki z dressingiem 1000 wysp od Folwark.
Świetna propozycja!
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńKusząca :D
OdpowiedzUsuńRyba i orzechy? Pysznie:)
OdpowiedzUsuńWspaniała rybka Aniu :-)
OdpowiedzUsuńKolorowo i pysznie ^^ Na taki obiad to bym chętnie przyszedł :)
OdpowiedzUsuńPyszna rybka, taką lubię
OdpowiedzUsuńAniu super pomysł. Z pewnością rybka jest pyszna ☺
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. W takiej panierce ryby jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :)
bardzo podoba mi się ta propozycja :)
OdpowiedzUsuńMmmm pięknie apetycznie cudnie podane :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na rybę, muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł na panierkę :)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe i ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńDzisiaj cały dzień będziemy miały ochotę na łososia :D
OdpowiedzUsuńSmakowite danie :) Fajny pomysł na kruszonkę :)
OdpowiedzUsuńRyba w bardzo dobrym, smakowitym wydaniu a do tego wygląda niezwykle apetycznie:)
OdpowiedzUsuńrybe w orzechach jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie:)
Taka rybka musi być pyszna:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam rybkę, takiej jeszcze nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńTakiej rybki jeszcze nie jadłam, wygląda bardzo apetycznie :D
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja na smaczną rybę :)
OdpowiedzUsuńJa nie będę czekać do świąt:-)
OdpowiedzUsuńSmakowity przepis! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń