Menu obrazkowe:

poniedziałek, 15 grudnia 2014

Kurczak z ananasem i orzeszkami

Tym razem propozycja typowo obiadowa. Dość szybka i prosta a do tego o ciekawym smaku - z pewnością zaskoczy naszych gości.





SKŁADNIKI:
ok. 0,5 kg fileta z kurczaka
25 dag pieczarek
1 puszka ananasa
1/2 puszki kukurydzy
50 g orzeszków ziemnych solonych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz, ostra papryka

1. Mięso pokroić na małe kawałki, usmażyć. 
2. Pieczarki pokroić w plasterki i udusić. Ananasa pokroić w kostkę.
3. Do usmażonego mięsa dodać pieczarki, kukurydzę, ananasa i orzeszki. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.
4. Do puszki z sokiem z ananasa dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, wlać na patelnię. Mieszać, aż całość zgęstnieje. Gdyby wyszło za gęste dolać wody lub bulionu. Doprawić do smaku.

Podawać z ryżem.

3 komentarze: