Propozycja na szybki obiad lub kolację. Proste, smaczne i bardzo sycące.
SKŁADNIKI:
Naleśniki: (ok 10 szt.)
2 jajka
1 szkl mleka
1 szkl wody gazowanej
mąka - do gęstości
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta cukru
Farsz:
5 parówek z szynki
20 dag sera żółtego
Opcjonalnie:
jajko i bułka tarta do panierowania
1.
Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na
dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki
przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta.
2. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Ser pokroić w słupki.
2. Na naleśniku rozłożyć parówkę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć.
Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz