SKŁADNIKI:
0,5 kg mięsa mielonego
2 jajka
bułka tarta do gęstości
1 płaska łyżeczka soli
pieprz, majeranek
Dodatkowo:
1 słoik warzyw zasmażanych Orzech
1/2 szkl śmietanki 30%
1. Mięso mielone wymieszać dokładnie z jajkami i przyprawami, dodać bułki tartej na gęstość (tak, żeby kotlety dało się formować). Uformować kulki, lekko je spłaszczyć i ułożyć w lekko natłuszczonym (ja rozsmarowałam kilka kropli oleju pędzelkiem silikonowym) naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika i piec ok 15 minut (aż kotlety lekko zrumienią się z wierzchu), po czym przekręcić je na drugą stronę.
2. Warzywa wymieszać ze śmietanką, wyłożyć do naczynia żaroodpornego pomiędzy kotlety, wstwić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze ok 30 minut.
Wygląda bardzo apetycznie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńraczej używam to co sama pozaprawiam, ale ta propozycja jest bardzo ciekawa:)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne dania a takie mało skomplikowane :)
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuńSuper, raz dwa i obiad gotowy :D
OdpowiedzUsuńFajne te warzywa zasmażane. Na obiad szybki w sam raz.
OdpowiedzUsuńPyszny obiad :) Lubię takie szybkie pomysły, bo człowiek zyskuje kilka chwil dla siebie :)
OdpowiedzUsuńPyszne klopsiki.Uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńFajne te klopsiki :)
OdpowiedzUsuńChodzą za mną takie kotleciki, może sie skuszę na ten sosik :)
OdpowiedzUsuńPysznie!
OdpowiedzUsuńFajnie mieć takie gotowe warzywka :)
Bardzo smaczna propozycja obiadowa :)
OdpowiedzUsuńŚwietne są te zasmażane warzywa, bardzo je lubię:)
OdpowiedzUsuńlubię takie obiadki :)
OdpowiedzUsuńJuż wiem co jutro ugotuję :D
OdpowiedzUsuńFajny obiad:)
OdpowiedzUsuń