Niedawno na zaprzyjaźnionym blogu zobaczyłam camembert z ananasem - wiedziałam, że muszę go zrobić, ale wciąż brakowało czasu... Serek czekał grzecznie w lodówce i się doczekał - dziś zaserwowałam sobie takie pyszności na szybki obiad, ale równie dobrze można go podać na ciepłą kolację lub jako gorącą przekąskę dla gości
SKŁADNIKI: (na 2 porcje)2 sery camembert
1 małe jajko
bułka tarta
4 plastry ananasa z puszki
4 plasterki sera żółtego
1. Sery przeciąć w poprzek na pół (żeby powstały 4 "kotleciki").
2. Jajko roztrzepać. Plastry ananasa odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej.
3. Ser panierować dokładnie w jajku i bułce, usmażyć na złoto z jednej strony, przekręcić, położyć ananasa i plastry sera, przykryć i smażyć na malutkim ogniu, aż ser się rozpuści.
Inspiracja: O kuchni z uczuciem
bardzo ciekawa kombinacja smaku:)
OdpowiedzUsuńMiałam ostatnio :)
OdpowiedzUsuńMiałam ostatnio i bardzo lubię :) Pyszności
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńCiekawe i na pewno smakowite:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tak przyrządzony ser :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na przekąskę :) Pycha
OdpowiedzUsuńfajny przepis, muszę wypróbować takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :D
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :) Musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńLubię panierowany camembert, świetny pomysł z dodaniem ananasa :)
OdpowiedzUsuńidealne danie na romantyczną kolację!
OdpowiedzUsuńIdealne i bardzo pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja :) Ciekawe jak z innymi owocami by smakowało :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam camembert pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńananas ciekawy i niecodzienny dodatek, ale przepis bardzo ciekawy:)
Smaczna przekąska :)
OdpowiedzUsuńOj, zjadłabym taką pyszność!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna kombinacja przekąski. :-)
OdpowiedzUsuń