Propozycja na szybki obiad lub kolację. Proste, smaczne i bardzo sycące.
SKŁADNIKI:
Naleśniki: (ok 10 szt.)
2 jajka
1 szkl mleka
1 szkl wody gazowanej
mąka - do gęstości
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta cukru
Farsz:
ser żółty w plastrach
szynka w plastrach
Opcjonalnie:
jajko i bułka tarta do panierowania
1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta.
2. Na naleśniku rozłożyć wędlinę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć.
Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku
Proponuję dodać do farszu ogórka konserwowego-pycha.Bardzo smaczne zdjęcie
OdpowiedzUsuń