SKŁADNIKI: (2 porcje)
40 dag łososia
sól, pieprz,
pieprz cytrynowy
olej
sezam
1. Łososia przekroić na pół, oprószyć solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym, lekko natłuścić olejem (ja użyłam spryskiwacza do oleju), obtoczyć w sezamie i odstawić do lodówki na min 30 minut.
2. Łososia obsmażyć szybko na rozgrzanym oleju (żeby sezam lekko się zrumienił), zawinąć w folię aluminiową (oba kawałki razem ale z odstępem po środku) i wstawić do piekarnika na ok 15-20 min w 180*C.
Uwielbiam łososia, a ten sezam-pyszny dodatek ;)
OdpowiedzUsuńłosoś z sezamem to genialny pomysł i efektownie się prezentuje na dodatek;)
OdpowiedzUsuńBoskie Aniu! Schrupałabym przez monitor. U mnie też łosoś gości ale w zupie :)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
Uwielbiam łososia z pieca. Robię go od lat. Twoja propozycja jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńŁosoś to nasza ulubiona ryba ale w sezamie to jeszcze go nie jadłyśmy :)
OdpowiedzUsuńKocham sezamową panierkę i kocham łososia :-)
OdpowiedzUsuńRobiłam takiego łososia i był bardzo smaczny :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia. Pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńPycha! Robiłam kilka dni temu niemalże identyczną rybkę, ale ze świeżą cytrynką. Jeszcze nie zdążyłam wrzucić przepisu, ostatnio motywacja mi spadła. ;)
OdpowiedzUsuńŁosoś to jedna z moich dwóch ulubionych ryb. Lubię go pod każdą postacią. :) W panierce z sezamu musi smakować wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł na łososia :)
OdpowiedzUsuńŁososia to ja mogę jeść pod każdą postacią. Jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam że z sezamem łososia nie robiłam połączenie musi być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńCo prawda mam ulubieńsze ryby niż łosoś, ale ciekawi mnie smak tej ryby z dodatkiem sezamu...
OdpowiedzUsuńryby w każdej postaci zjem, jestem niewybredna, zjem wszytsko z rybką:)
OdpowiedzUsuńMoja mama by się uraczyła bo uwielbia łososia. Fajnie zrobiona rybka.
OdpowiedzUsuńUwielbiam , wygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńJakie cudo. Zjadłabym porcję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/