Składniki: (na 5 szt - na zdjęciu 1 szt. pokrojona na 4 części)5 szt tortilli (1 op.)
5 łyżek pasty z suszonych pomidorów z serem corregio od Ole! (szczerze ją polecam - jest genialna!)
Nadzienie:
1 op. ulubionego mixu sałat
2/3 słoiczka marynowanej mini kukurydzy od Ole!
1/2 puszki fasolki czerwonej
1 małe op. pomidorków koktajlowych
1 mozzarella
opcjonalnie: garść czosnku marynowanego
2 łyżki keczupu
1 łyżka oleju
sól, pieprz do smaku
1. Kukurydzę i mozzarellę pokroić. Pomidorki przekroić na pół.
2. Każdą tortillę posmarować 1 łyżką pasty z suszonych pomidorów.
3. Sałatę wymieszać z resztą składników, doprawić do smaku.
4. Na każdą posmarowaną tortillę wyłożyć porcję nadzienia, ciasno zwinąć w rulon, położyć na grill lub patelnię grillową dosłownie na kilkanaście sekund z każdej strony (ma się zagrzać tortilla i pasta, sałata i warzywa w środku mogą zostać zimne).
jakie pyszności, w sam raz na ten ciepły dzień:)
OdpowiedzUsuńAniu pysznie i pomysłowo :)
OdpowiedzUsuńŚwietna alternatywa,ja też nie jem mięsa z grilla.
OdpowiedzUsuńIstna rozpusta!!!
OdpowiedzUsuńAniu bardzo fajny pomysł :-) musiały smakować wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńŁał, jaki efekt końcowy :)
OdpowiedzUsuńSmakowita propozycja! ;)
OdpowiedzUsuńTakie pyszności zjadłabym, bo aż ślinka leci!
OdpowiedzUsuńPomysłowe, jaka pyszna wersja.
OdpowiedzUsuńMniam, mniam, wykorzystam przy kolejnym grillu, pycha! :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe tortille :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się świetnie :)
OdpowiedzUsuńNa grillu można zrobić prawie wszystko :) i jeść na świeżym powietrzu - czego chcieć więcej? :)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na letni posiłek :)
OdpowiedzUsuńpyszne! :) tortille zawsze kojarza mi się z obiadem w lecie :)
OdpowiedzUsuń