sobota, 13 grudnia 2014

Naleśniki z parówkami i serem

Propozycja na szybki obiad lub kolację. Proste, smaczne i bardzo sycące.





SKŁADNIKI:

Naleśniki: (ok 10 szt.)
2 jajka

1 szkl mleka
1 szkl wody gazowanej
mąka - do gęstości
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta cukru
Farsz:
5 parówek z szynki
20 dag sera żółtego
Opcjonalnie:
jajko i bułka tarta do panierowania


1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta.
2. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Ser pokroić w słupki.
2. Na naleśniku rozłożyć parówkę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć.



Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz