sobota, 13 grudnia 2014

Naleśniki z szynką i serem

Propozycja na szybki obiad lub kolację. Proste, smaczne i bardzo sycące.




SKŁADNIKI:

Naleśniki: (ok 10 szt.)
2 jajka

1 szkl mleka
1 szkl wody gazowanej
mąka - do gęstości
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta cukru
Farsz:
ser żółty w plastrach
szynka w plastrach
Opcjonalnie:
jajko i bułka tarta do panierowania


1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta.
2. Na naleśniku rozłożyć wędlinę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć.


Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku

1 komentarz :

  1. Proponuję dodać do farszu ogórka konserwowego-pycha.Bardzo smaczne zdjęcie

    OdpowiedzUsuń