wtorek, 3 marca 2015

Kotleciki pieczarkowo-serowe

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i serem żółtym. Ciekawa odmiana dla zwykłych kotletów. Są szybkie, wydajne, a co najważniejsze - pyszne! Ledwo zdążyłam złapać 3 ostatnie żeby im (w biegu) zrobić zdjęcie:)



SKŁADNIKI:
1 mały filet z kurczaka (ok 40 dag)
5 dag sera żółtego
10 pieczarek
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
ulubione przyprawy do kurczaka ( u mnie Przyprawa do mięs Knorr)

1. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, posolić, poddusić chwilkę do miękkości.
2. Mięso i ser żółty pokroić w drobną kosteczkę. Dodać pieczarki, jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawy.
3. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć na złoto (ok 7 min z każdej strony).




12 komentarzy :

  1. Pysznie zapowiadają się te kotleciki:) Musimy koniecznie wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sama bym zjadła kilka sztuk :D pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. raz takie robiłam, były pyszne, aż zgłodnialam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. łatwe i pyszne :)
    takie dania lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nasza babcia robi podobne! Są przepyszne i nawet dzieci mogą zawsze chwycić jeden taki kotlecik i iść pobawić się na dworze (jak to robią nasi kuzyni) :)

    OdpowiedzUsuń
  6. szybkie i bardzo smaczne kotleciki, tez robię takie;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo smaczne są takie kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń