Kotleciki drobiowe z pieczarkami i serem żółtym. Ciekawa odmiana dla zwykłych kotletów. Są szybkie, wydajne, a co najważniejsze - pyszne! Ledwo zdążyłam złapać 3 ostatnie żeby im (w biegu) zrobić zdjęcie:)
SKŁADNIKI:
1 mały filet z kurczaka (ok 40 dag)
5 dag sera żółtego
10 pieczarek
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
ulubione przyprawy do kurczaka ( u mnie Przyprawa do mięs Knorr)
1. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, posolić, poddusić chwilkę do miękkości.
2. Mięso i ser żółty pokroić w drobną kosteczkę. Dodać pieczarki, jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawy.
3. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć na złoto (ok 7 min z każdej strony).
Pysznie zapowiadają się te kotleciki:) Musimy koniecznie wypróbować:)
OdpowiedzUsuńSama bym zjadła kilka sztuk :D pycha!
OdpowiedzUsuńraz takie robiłam, były pyszne, aż zgłodnialam :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńłatwe i pyszne :)
OdpowiedzUsuńtakie dania lubię najbardziej :)
Nasza babcia robi podobne! Są przepyszne i nawet dzieci mogą zawsze chwycić jeden taki kotlecik i iść pobawić się na dworze (jak to robią nasi kuzyni) :)
OdpowiedzUsuńŚwietne są takie dania :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńPyszne ,muszę je zrobić.
OdpowiedzUsuńszybkie i bardzo smaczne kotleciki, tez robię takie;)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne są takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuń