wtorek, 7 czerwca 2016

Roladki drobiowe z farszem pieczarkowym

Pyszny pomysł na mega szybki obiad! Wystarczy dosłownie chwila, żeby przygotować takie mięsko - a to dzięki gotowemu farszowi pieczarkowemu od Ole! Później tylko czekamy, aż mięsko się upiecze i gotowe!


SKŁADNIKI (na 4 porcje)
2 podwójne piersi z kurczaka
Pieczarkowy farsz domowy od Ole!
sól, pieprz
opcjonalnie: mini kukurydze marynowane

1. Piersi kurczaka rozkroić tak, by powstały dwa jak największe płaty mięsa (lub 4 mniejsze - jak kto woli). W razie potrzeby lekko je rozbić. 
2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć w rulon. Szczelnie owinąć folią aluminiową. Piec 30-40 minut w 200*C. Po upieczeniu odstawić na kilka minut, żeby mięso odpoczęło.



11 komentarzy :

  1. szybkie danie na smaczny obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nieźle nadziane i pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne te roladki, muszą być pyszne :-) pozdrawiam Aniu :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię nadziane roladki. ładnie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie nadziane roladki są pyszne :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Mięsko wygląda bardzo smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale apetyczne roladki :) Super :)

    OdpowiedzUsuń