poniedziałek, 8 grudnia 2014

Szybkie roladki z serem i szynką

Pyszna i szybka przekąska na ciepło - wersja exclusive Roladek z serem
 
Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć i gotowe!

Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym.

SKŁADNIKI:
12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty)

12 plastrów sera żółtego
12 plastrów szynki
ew. 1-2 łyżki masła do smażenia

Panierka:

mąka
jajko
bułka tarta

1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować.
2. Na każdą rozwałkowaną kromkę położyć po plastrze sera żółtego i szynki.
3. Zwinąć roladki.

4. Opanierować - najpierw obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej.
5. Usmażyć na maśle.

1 komentarz :