60 dag filetu z łososia
1 mały kalafior
30 dag małych pieczarek
1 papryka
1 cukinia
1 cebula
3 cienkie plasterki masła czosnkowego
pieprz cytrynowy
przyprawa do ryb (u mnie od SKWORCU)
przyprawa curry
Vegeta
olej
1. Łososia przekroić na 3 kawałki, każdy kawałek oprószyć solą, przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Odstawić do lodówki.
2. Warzywa dokładnie umyć. Cukinię i cebulę pokroić w plasterki, paprykę w paseczki. Wszystkie razem wymieszać. Oprószyć vegetą i curry, nalać na rękę troszkę oleju i natrzeć warzywa. Przełożyć je na tackę do grillowania.
3. Łososia ułożyć na folii aluminiowej, na każdy kawałek położyć cieniutki plasterek masła czosnkowego i zawinąć. Grillować ok 20 minut.
Pysznie:)
OdpowiedzUsuńŁosoś, curry, warzywa...i jeszcze grillowane...nieziemska uczta:)
OdpowiedzUsuńłosoś wygląda przepięknie. Nigdy nie pomyślałabym, żeby połączyć go z curry, muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńMniam, mniam. Nie używam wprawdzie vegety (alergia) ale przecież i bez niej wszystko będzie pyszne. Prezentuje się bosko i smakowicie :)
OdpowiedzUsuńAniu ale pysznie go przygotowałaś :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia w każdej postaci, mniam:)
OdpowiedzUsuńKochamy łososia pod każdą postacią :D
OdpowiedzUsuńAniu te warzywa i łosoś już się wpraszam :)
OdpowiedzUsuńPyszny letni obiad :)
OdpowiedzUsuńPyszny łosoś. Super danie :)
OdpowiedzUsuńWspaniale się prezentujący, zdrowy i pyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, a curry to moja ulubiona przyprawa :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie przyrządzony łosoś. Danie kusi wyglądem ;)
OdpowiedzUsuńCudowna ryba we wspaniałym towarzystwie warzyw!
OdpowiedzUsuń