piątek, 24 lipca 2015

Łosoś grillowany z warzywami w curry

Przepyszny letni obiad, który można przygotować na grillu (lub tradycyjnie w piekarniku). Wspaniały łosoś i cudowne letnie warzywa - połączenie idealne :)



SKŁADNIKI: (3 porcje)
60 dag filetu z łososia
1 mały kalafior
30 dag małych pieczarek
1 papryka
1 cukinia
1 cebula
3 cienkie plasterki masła czosnkowego
pieprz cytrynowy
przyprawa do ryb (u mnie od SKWORCU)
przyprawa curry
Vegeta
olej

1. Łososia przekroić na 3 kawałki, każdy kawałek oprószyć solą, przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Odstawić do lodówki.
2. Warzywa dokładnie umyć. Cukinię i cebulę pokroić w plasterki, paprykę w paseczki. Wszystkie razem wymieszać. Oprószyć vegetą i curry, nalać na rękę troszkę oleju i natrzeć warzywa. Przełożyć je na tackę do grillowania.
3. Łososia ułożyć na folii aluminiowej, na każdy kawałek położyć cieniutki plasterek masła czosnkowego i zawinąć. Grillować ok 20 minut.




16 komentarzy :

  1. Łosoś, curry, warzywa...i jeszcze grillowane...nieziemska uczta:)

    OdpowiedzUsuń
  2. łosoś wygląda przepięknie. Nigdy nie pomyślałabym, żeby połączyć go z curry, muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, mniam. Nie używam wprawdzie vegety (alergia) ale przecież i bez niej wszystko będzie pyszne. Prezentuje się bosko i smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aniu ale pysznie go przygotowałaś :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam łososia w każdej postaci, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Aniu te warzywa i łosoś już się wpraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniale się prezentujący, zdrowy i pyszny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda pysznie, a curry to moja ulubiona przyprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo smacznie przyrządzony łosoś. Danie kusi wyglądem ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudowna ryba we wspaniałym towarzystwie warzyw!

    OdpowiedzUsuń