niedziela, 29 maja 2016

Tortilla z grilla

Pyszny pomysł na grilla - szczególnie dla tych, którzy tak jak ja nie przepadają za kiełbasą i innym mięsiwem. Wszystko można przygotować wcześniej, a przed podaniem tylko nadziać tortille i wrzucić na chwilke na grill. Polecam - dla mnie było pyszne :)


Składniki: (na 5 szt - na zdjęciu 1 szt. pokrojona na 4 części)5 szt  tortilli (1 op.)
5 łyżek pasty z suszonych pomidorów z serem corregio od Ole! (szczerze ją polecam - jest genialna!) 
Nadzienie:
1 op. ulubionego mixu sałat
2/3 słoiczka marynowanej mini kukurydzy od Ole!
1/2 puszki fasolki czerwonej
1 małe op. pomidorków koktajlowych
1 mozzarella
opcjonalnie: garść czosnku marynowanego
2 łyżki keczupu
1 łyżka oleju
sól, pieprz do smaku

1. Kukurydzę i mozzarellę pokroić. Pomidorki przekroić na pół.
2. Każdą tortillę posmarować 1 łyżką pasty z suszonych pomidorów.



3. Sałatę wymieszać z resztą składników, doprawić do smaku.
4. Na każdą posmarowaną tortillę wyłożyć porcję nadzienia, ciasno zwinąć w rulon, położyć na grill lub patelnię grillową dosłownie na kilkanaście sekund z każdej strony (ma się zagrzać tortilla i pasta, sałata i warzywa w środku mogą zostać zimne).




15 komentarzy :

  1. jakie pyszności, w sam raz na ten ciepły dzień:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna alternatywa,ja też nie jem mięsa z grilla.

    OdpowiedzUsuń
  3. Aniu bardzo fajny pomysł :-) musiały smakować wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie pyszności zjadłabym, bo aż ślinka leci!

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, mniam, wykorzystam przy kolejnym grillu, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na grillu można zrobić prawie wszystko :) i jeść na świeżym powietrzu - czego chcieć więcej? :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszny pomysł na letni posiłek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. pyszne! :) tortille zawsze kojarza mi się z obiadem w lecie :)

    OdpowiedzUsuń