środa, 10 grudnia 2014

Kęski kurczaka w cieście - na ciepło lub na zimno

Filety kurczaka smażone w cieście są miękkie i soczyste. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.







SKŁADNIKI:
2 filety z kurczaka

Ciasto:
2-3 jajka
1 łyżka majonezu
2 łyżki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 dag drobno startego sera żółtego
1 łyżeczka vegety
szczypta czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki i odrobina ostrej 


1. Filety pokroić na mniejsze kawałki lub w paski. Posolić i oprószyć pieprzem.
2. Składniki ciasta wymieszać dokładnie, maczać kawałki kurczaka i smażyć na oleju.
3. Podawać na ciepło lub zimno z dipem czosnkowym
lub majonezowo-keczupowym.

5 komentarzy :

  1. Właśnie przygotowałam, a przepis czekał na spełnienie długo długo... i jest pycha! Wszystkim polecam i dziękuję za świetną alternatywę dla zwykłych schabowych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę:) Skoro smakowało to polecam jeszcze wypróbować Kurczaka szu-szu

      Usuń
    2. Wypróbuję, pozdrawiam!

      Usuń
  2. Robiłam, bardzo smaczne. Jutro testuje następny przepis....

    OdpowiedzUsuń