wtorek, 7 lipca 2015

Panierowany camembert z ananasem i serem żółtym

Niedawno na zaprzyjaźnionym blogu zobaczyłam camembert z ananasem - wiedziałam, że muszę go zrobić, ale wciąż brakowało czasu... Serek czekał grzecznie w lodówce i się doczekał - dziś zaserwowałam sobie takie pyszności na szybki obiad, ale równie dobrze można go podać na ciepłą kolację lub jako gorącą przekąskę dla gości



SKŁADNIKI: (na 2 porcje)2 sery camembert
1 małe jajko
bułka tarta
4 plastry ananasa z puszki
4 plasterki sera żółtego

1. Sery przeciąć w poprzek na pół (żeby powstały 4 "kotleciki"). 
2. Jajko roztrzepać. Plastry ananasa odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej.
3. Ser panierować dokładnie w jajku i bułce, usmażyć na złoto z jednej strony, przekręcić, położyć ananasa i plastry sera, przykryć i smażyć na malutkim ogniu, aż ser się rozpuści. 



Inspiracja: O kuchni z uczuciem

18 komentarzy :

  1. bardzo ciekawa kombinacja smaku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miałam ostatnio i bardzo lubię :) Pyszności

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawe i na pewno smakowite:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam tak przyrządzony ser :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł na przekąskę :) Pycha

    OdpowiedzUsuń
  7. fajny przepis, muszę wypróbować takie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy przepis :) Musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię panierowany camembert, świetny pomysł z dodaniem ananasa :)

    OdpowiedzUsuń
  10. idealne danie na romantyczną kolację!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawa propozycja :) Ciekawe jak z innymi owocami by smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam camembert pod każdą postacią :)
    ananas ciekawy i niecodzienny dodatek, ale przepis bardzo ciekawy:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Oj, zjadłabym taką pyszność!

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo fajna kombinacja przekąski. :-)

    OdpowiedzUsuń