poniedziałek, 4 maja 2015

Naleśniki z kurczakiem, porem, pieczarkami, kukurydzą i serem żółtym

Pamiętacie Mini quesadillas czyli tortilla z... tostera :) z pysznym farszem pieczarkowo-porowym z kurczakiem i serem żółtym? Tak mi posmakowało to nadzienie, że tym razem zrobiłam z nim naleśniki (dorzuciłam tylko kukurydzę). Wyszło przepysznie!



SKŁADNIKI:
1 pierś kurczaka
1 duży por
50 dag pieczarek
25 dag sera żółtego
2-3 łyżki sosu sweet chilli (można zastąpić pikantnym keczupem)

1. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić (u mnie przyprawa kebab-gyros), usmażyć.  
2. Por pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle.  
3. Pieczarki przekroić na pół. Dodać do pora i razem udusić do miękkości. Posolić do smaku. Jeśli warzywa puściły za dużo wody, należy ją zredukować lub wylać.  
4. Do pieczarek i pora dodać usmażone mięsko i nie zdejmując z ognia wymieszać. Ser zetrzeć na tartce i dodać do reszty, wymieszać (tak, aby składniki się tym serem skleiły).




9 komentarzy :

  1. Naleśniki na słone zdecydowanie należą do moich ulubionych potraw :)

    OdpowiedzUsuń
  2. taka wersja naleśników bardzo mi sie podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam naleśników, Twoje kuszą ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale nadziane te naleśniki :) Uwielbiam naleśniki na słono. Pychotka.

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajne i szybkie danie :) Z chęcią zrobię takie na obiad ;d

    OdpowiedzUsuń
  6. Dawno nie jadłam naleśników:) Pyyyycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wytrawne naleśniki zawsze przegrywają z tą słodką wersją ale takie od razu byśmy wręcz pożarły :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Naleśniki z porem? Oj nie, nie.

    OdpowiedzUsuń